logo

Søk

Du er her:

Fartssperre på ITS-satsingen?

– Tempoet i ITS-satsingen må økes betraktelig, mener Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), som nå har laget en policyrapport om ITS – Intelligente transportsystemer. Rapporten peker på utfordringer, anbefalinger og løsninger som kan gi en smartere, smidigere og sikrere trafikk.


– Hvis vi ikke øker tempoet i satsingen på og implementeringen av ITS-løsninger blir vi fort hengende etter mange andre land, for eksempel Nederland. En styrket satsing på ITS betyr økt trafikksikkerhet, effektivitet og større nytteeffekt, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV i en artikkel i magasinet Våre veger.


Regjeringens transportpolitiske mål
OFV-rapporten «ITS – smartere, smidigere og sikrere trafikk», tar for seg hvilken rolle ITS kan spille i effektivisering og forbedring av veitransporten, og hvordan moderne teknologi kan bidra til at vi når regjeringens overordnede transportpolitiske mål. Gjennom konkrete eksempler viser OFV hvordan ITS kan bidra til en smartere, mer fleksibel og sikrere trafikk.
 

Les rapporten «ITS – smartere, smidigere og sikrere trafikk» her.


Les artiklene i Våre veger her. I tillegg til ITS-artiklene, finner du også et intervju med Karin Yrvin, OFVs nye fagsjef.

 

Bilde:
Flere bilprodusenter har kommet langt med autonome kjøretøy - selvkjørende biler. Her prøver Volvo ut «platooning»: Man henger seg på bilen foran, og avstand, fart, bremsing og annet gjøres automatisk.
Foto: Volvo Trucks


 

Opplysningsrådet for Veitrafikken
Jernbanetorget 4A  0154 OSLO
Telefon: +47 24 11 12 30
Epost: firmapost@ofv.no