logo

Søk

Du er her:

 • Ordførere om ny E18: – Miljøet er hovedvinner

  – En ny E18 inn mot Oslo vil legge til rette for økt fremkommelighet for kollektivtransport og sykkel, så miljøet er hovedvinner, mener Høyre-ordførerne i Asker og Bærum, Lene Conradi og Lisbeth Hammer Krog.

 • 2+1 – alternativ til firefelts vei?

  I 2014 hadde Norge 274 kilometer to- og trefelts vei med midtrekkverk. I Sverige finnes 2.400 kilometer 2+1 felts vei, hovedsakelig med midtdeler. Hovedhensikt med svenskenes satsing har vært å minske antall møteulykker - og det har fungert.

 • Mangler regjeringens veipolitiske fotavtrykk

  EU har nå en midtveisgjennomgang av sin Hvitbok for transport. Regjeringen fokuserer i sine innspill spesielt på miljø, klima og sjøfart, men svinger nærmest utenom vei- og veipolitikken.

 • KNA jakter på mangelfulle trafikkskilt

  KNA gjentar suksessen fra 2010, og tar også denne sommeren opp jakten på mangelfulle trafikkskilt. Publikum inviteres til å bli med som skiltdetektiver, og til å sende inn bilder av skilt som bør skiftes ut.

 • Ny NTP kan gi solid samferdselsløft

  Samferdselsdepartementet har med sine retningslinjer for planarbeidet med Nasjonal Transportplan (NTP) gitt transportetatene klar beskjed: Legg til rette for tidenes mest offensive NTP.

 • – Piggfrie vinterdekk kan være livsfarlig

  Like sikkert som at snøen smelter og gir oss varm sommerasfalt, dukker diskusjonen opp: Bør jeg fortsatt kjøre med piggfrie vinterdekk,eller legge på sommerdekkene?

 • Førerløs framtid?

  Bil og veikonferansen 2015 hadde ny teknologi, selvkjørende biler, veipolitikk, avgifter og utslipp som hovedtema. Konferansen samlet bransjefolk, politikere og veiinteresserte. Gikk du glipp av de spennende foredragene, så finner du dem på veikonferansen.no

 • Snart ruller de på veiene

  Drømmen om den førerløse bilen blir virkelighet. Snart er den en del av trafikkbildet, og i Sverige jobbes det for fullt med utvikling av slike biler. Selvkjørende biler, avgifter og utslipp er hovedtemaer på Bil og veikonferansen 2015 – i Oslo mandag 1. juni. Har du meldt deg på?

 • Mandag 1. juni: Bil og veikonferansen 2015

  Dit kommer både samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og finansminister Siv Jensen. Det skal handle om bilens plass i fremtidens Norge. Meld deg på konferansen i dag!

 • Den viktige veien videre

  Høsten 2013 varslet den nye regjeringen sterkere satsing på veipolitikk. Året 2014 viste at det fortsatt er mange utfordringer, og at ikke alt er på rett vei. Les mer i OFVs årsrapport for 2014 som kan lastes ned fra våre nettsider.

Viser fra 11 til 20 av totalt 32 artikler
Opplysningsrådet for Veitrafikken
Jernbanetorget 4A  0154 OSLO
Telefon: +47 24 11 12 30
Epost: firmapost@ofv.no