logo

Søk

Du er her:

 • Endringer i Veglova, lavutslippssoner for biler og Grønn konkurransekraft

  Regjeringen har sendt ut tre høringer som omhandler samme tema. OFV reagerer på at de sendes ut på kort tid uten at virkningene drøftes i sammenheng, og har påpekt dette i sine høringsuttalelser.

 • Nytt system kan fjerne bomstasjonene

  Tenk deg at du setter deg i bilen, og straks får beskjed om nøyaktig hvor mye valgt rute koster deg inn til byen – eller andre steder. Dynamisk veiprising kan gjøre bomstasjonen til historie.

 • Samme kjørelengde som i 1966

  Viste du at årlig kjørelengde per bil er omtrent den samme nå som i 1966? Eller at total veilengde i Norge er nesten som i 2000? OFVs ferske statistikksamling «Vei og samfunn 2016» gir deg tallene du ofte leter etter.

 • Hedmark har landets beste veier – Hordaland blant de dårligste

  Vestfold, Hedmark og Akershus har landets beste riks- og fylkesveier, mens Hordaland, Sogn og Fjordane og Telemark har de dårligste. I samtlige fylker er veinettet dårligere enn det skal være, og alle har avvik fra veinormalene på riksveiene, viser fersk rapport fra OFV.

 • Det norske veinettet: «State of the nation»

  Har vi fått bedre riks- og fylkesveier, etter seks års sterk satsing? Hva med europaveiene? På OFVs frokostmøte 22. november presenteres en fersk rapport om tilstanden for et samlet veinett. Rapporten overrekkes samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

 • – Grønt veiskifte i gang

  Sentrumspartiene, med Venstre i front, gikk hardt ut mot regjeringens forslag til statsbudsjett for mangel på grønn profil. OFV mener det grønne skiftet er godt i gang, og ser fortsettelsen av en endret kurs.

 • Statsbudsjettet for 2017: Viderefører veisatsingen

  Regjeringens forslag til statsbudsjett viser at veisatsingen fortsatt prioriteres høyt, og budsjettforslaget tar oss sakte i riktig retning. Men det viktige fylkesveinettet kan bli en taper, og veiene forfordeles i forhold til jernbane.

 • Løftet om minstestandarder ikke innfridd

  Etter tre år i posisjon, og ett år før Stortingsvalget i 2017, har regjeringen fortsatt ikke gjennomført løftet om innføring av minstestandarder på fylkesveiene. Både veikvalitet og trafikksikkerhet lider.

 • Sykkelen vant – bilen tapte

  Sykkel slo både buss og tog i Aftenpostens pendlerkappløp for jobbreisende fra Asker, Nittedal, Lillestrøm og Ski til Oslo i forrige uke. Mens bilen tapte som transportmiddel.

 • Aftenposten kjører pendlerkappløp

  Mandag starter Aftenpostens pendlerkappløp. Avisen tester fire strekninger med ulike transportmidler - bil, tog, buss og sykkel. Mål: Å finne ut hvilken pendlermåte som er mest komfortabel og effektiv.

Viser fra 1 til 10 av totalt 32 artikler
Opplysningsrådet for Veitrafikken
Jernbanetorget 4A  0154 OSLO
Telefon: +47 24 11 12 30
Epost: firmapost@ofv.no