logo

Søk

Du er her:

 • Etterlyser jevnlig tilstandsrapport om veinettet

  Senterpartiet på Stortinget har foreslått et statlig vedlikeholdsprogram for fylkesveinettet. I høringsrunden om forslaget, ba OFV i tillegg om at det hvert fjerde år utarbeides en tilstandsrapport om det norske veinettet.

 • Frokostmøte 20. mars: EU i endring, Europas veier og Norges veivalg

  Endringer i EU og Europa påvirker også Norge. Både generell politikk og veipolitikken. – Hva skjer i Europa, og hvordan arbeider Norge med dette? Hvilke veipolitiske retninger velges, og hva er Norges posisjoner? spør OFV på frokostmøtet 20. mars.

 • Foreslår nasjonalt fylkesveiprogram

  OFV har lenge etterlyst et krafttak for å få bukt med vedlikeholdsetterslepet og oppgradere det viktige fylkesveinettet. Nå foreslår Senterpartiet et nasjonalt program for å sikre dette.

 • – Vi trenger et bedre system for å la forurenser betale

  – Skal vi ta målene i norsk klimapolitikk på alvor, må de også følges av rasjonelle, treffsikre tiltak, skriver OFV i et debattinnlegg. Det handler om dynamisk veiprising, og om hvordan vi kan nå klimamålene med minst mulig tap av verdiskapning.

 • Svakheter ved analyser i samferdselsprosjekter

  OFV ønsket en oversikt over samfunnsøkonomiske analyser av tiltak for å begrense veksten av veitrafikk i byområder. En fersk rapport viser enkelte svakheter ved de samfunnsøkonomiske analysene som gjøres i forskjellige samferdselsprosjekter.

 • Norge – et fyrtårn

  Norge er i verdenstoppen når det gjelder salg av nullutslippsbiler, og rene elbiler utgjør drøyt fem prosent av bilparken. – Norge er et fyrtårn, mener internasjonal ekspert.

 • Frokostmøte om broene og veinettet i Norge

  Før jul publiserte VG tilstands­rapporter fra Norges 17.000 broer på riks- og fylkesvei, som viste at et flertall av broene ikke kontrolleres slik de skal. Dette - og veinettet i Norge - er tema på OFVs frokostmøte 29. januar.

 • Tredje største bilsalgsåret i historien

  Salget av nye personbiler gikk så det suste i 2017. Til sammen ble det registrert 158 650 nye personbiler, som gjør 2017 til det tredje største salgsåret i historien. Av disse var 33 080 nullutslippsbiler. Salget av dieselbiler fortsette å falle.

 • – Trenger bedre og flere veier i lang tid fremover

  – Flyvende farkoster vil neppe utkonkurrere bilen med det første. Vi trenger bedre og flere veier i lang tid fremover, skriver OFVs fagsjef Karin Yrvin i et debattinnlegg i Aftenposten.

 • Bilsalget i 2017 – hvilke biler solgte mest?

  Hvordan gikk bilsalget i 2017? Hvilke bilmerker og modeller var mest populære – og hvor mange elbiler og hybrider ble solgt? For første gang offentliggjør OFV salgstallene for 2017 på et eget frokostmøte: Onsdag 3. januar får du vite alt om bilsalget i 2017 samt prognose for 2018. Og representanter for bilbransjen vil fortelle om hva de ser komme i framtiden.

Viser fra 1 til 10 av totalt 45 artikler
Opplysningsrådet for Veitrafikken
Jernbanetorget 4A  0154 OSLO
Telefon: +47 24 11 12 30
Epost: firmapost@ofv.no