logo

Søk

Du er her:

Frokostmøte om statsbudsjettet for 2019

To dager etter at statsbudsjettet legges fram, inviterer BIL, NBF og OFV til et høyaktuelt frokostmøte om avgiftspolitikken. Er forslaget godt nok? Gir det nødvendig forutsigbarhet for bilbransjen? Og hva innebærer egentlig forslaget?

Foto: OFV/Bo A. Bergan

Forslaget til statsbudsjett er utgangspunktet, når Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), Norges Bilbransjeforbund (NBF) og Bilimportørenes Landsforening (BIL) sammen inviterer til frokostmøte der tema er bilavgifter.

Etter at OFV-direktør Øyvind Solberg Thorsen har gjennomgått de nye bilavgiftene for 2019, vil direktør Erik Andresen i BIL se nærmere på konsekvensene av bilavgiftene – sett fra bransjens ståsted.

Politikerdebatt
Til frokostmøtet kommer også statssekretær i Finansdepartementet, Jørgen Næsje (FrP), som vil ta for seg bakgrunnen for regjeringens forslag til bilavgifter for 2019.
I tillegg til statssekretæren, møtes stortingspolitikerne Aleksander Stokkebø (H) Arild Hermstad (MDG), Svein Roald Hansen (AP), Lars Haltbrekken (SV) - og muligens flere - til debatt om bilavgiftene.

Vi stiller spørsmålene:
Hva er de politiske målsetningene med bilavgiftene? Gjøres det helhetlige vurderinger der hensyn til bileier, arbeidsplasser, trafikksikkerhet og miljø blir vurdert - eller handler dette kun om å selge flest mulig elektriske biler?
Og hva med bruktbilen: Vurderer politikerne faren for at dagens politikk vil gjøre bruktbilen verdiløs, og at vanlige norske bileiere taper milliarder av kroner?

Vi spør også om overgangen til ny typegodkjenning (WLTP) er godt ivaretatt overfor forbrukere og bransje?

Dessuten:
Tvinger det seg snart fram innføring av merverdiavgift på elbiler - eller en annen inntektsmodell - når statens inntekter fra bilavgiftene reduseres ytterligere? Sist men ikke minst: Når skal vi begynne å snakke om det som egentlig er viktig: Fremtidens bilavgiftssystem?

Frokostmøtet er nå fulltegnet, men det vil bli streamet på OFVs facebookside.

Tid og sted:
Onsdag 10. oktober fra 08.00 til 09.25
På MESH i konferanserommet «The Gallery», Tordenskioldsgate 3 i Oslo.

MELD DEG PÅ HER!

Frokost serveres fra kl. 07.45

PROGRAM

08.00-08.05
Velkommen


08.05-08.15
Dette er de nye bilavgiftene for 2019

v/ Øyvind Solberg Thorsen, direktør i OFV

08.15-08.25
Konsekvenser – kommentarer til bilavgiftene sett fra bransjens ståsted

v/ Erik Andresen, direktør i BIL

08.25-08.40
Derfor foreslår vi akkurat disse bilavgiftene for 2019

v/ Jørgen Næsje (Frp), statssekretær i Finansdepartementet

08.40-09.25
Politikerdebatt

Deltakere: Jørgen Næsje (FrP), Aleksander Stokkebø (H), Arild Hermstad (MDG), Svein Roald Hansen (AP), Lars Haltbrekken (SV)

Med forbehold om endringer.
 

MESH - ny arena for OFVs frokostmøte
Midt i sentrale Oslo, i Tordenskioldsgate 3, et par minutters gange fra Stortinget, ligger MESH - et yrende, kreativt senter. Her er det konferanser og møter, her finnes etablerte virksomheter og gründere. Her skapes nye bedrifter og nye tanker. Og her har OFV sitt frokostmøte. 

Opplysningsrådet for Veitrafikken
Jernbanetorget 4A  0154 OSLO
Telefon: +47 24 11 12 30
Epost: firmapost@ofv.no